Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко просить НАТО про сучасну зброю


Президент України Петро Порошенко закликав НАТО надати Україні сучасну зброю для оборони від агресора. Про це він заявив в інтерв’ю німецькому виданню Die Welt.

Порошенко згадав про ескалацію конфлікту в січні, внаслідок якої значно зросла кількість жертв серед цивільних. Президент України нагадав про масову загибель мирних жителів у Волновасі і Маріуполі.

«Всі ці події мали б спонукати альянс до більшої підтримки України, в тому числі за допомогою надання сучасної зброї, щоб захищатися від агресора. Нам, як і раніше, необхідно багато військової, технічної та спеціалізованої допомоги для підвищення боєздатності української армії для її опору російській агресії», – наголосив Порошенко.

5 лютого відбудуться переговори між президентом України та держсекретарем США Джоном Керрі, який відвідує Київ перед початком щорічної конференції з безпеки в Мюнхені.

Візит очільника американського зовнішньополітичного відомства відбувається у час, коли Вашингтон близький до зміни своєї політики, яка раніше не передбачала постачання Україні зброї для боротьби з проросійськими бойовиками на сході країни.

XS
SM
MD
LG