Доступність посилання

ТОП новини

Меркель і Олланд їдуть до Києва з «новою пропозицією» щодо миру


Анґела Меркель, Франсуа Олланд
Анґела Меркель, Франсуа Олланд

Канцлер Німеччини Анґела Меркель і президент Франції Франсуа Олланд зустрінуться з президентом України Петром Порошенком сьогодні в Києві і з президентом Росії Володимиром Путіним 6 лютого в Москві. Про це в повідомленн-ях у Twitter написали речник уряду Німеччини Штеффен Зайберт і прес-служба Єлисейського палацу.

Як заявив на прес-конференції в Парижі президент Франції, він і канцлер Німеччини під час цих візитів «зроблять нову пропозицію щодо вирішення конфлікту» на сході України.

За словами Олланда, ця пропозиція «базується на територіальній єдності України».

Сьогодні ж із візитом до Києва прибув держсекретар США Джон Керрі, в якого заплановані зустрічі з президентом, прем’єром і представниками парламенту України.

Раніше цього місяця канцлер Німеччини Анґела Меркель заявила, що Німеччина не надасть зброї Україні, і виступила за якнайшвидше відновлення перемир’я на сході країни. Вона висловилася за дипломатичне вирішення конфлікту в Україні, який, за її словами, «не може бути вирішений воєнним способом». Учора зі схожою заявою від імені своєї країни виступив міністр оборони Франції Жан-Ів Ле Дріан.

31 січня мирні переговори в Мінську не дали результатів, сепаратисти звинуватили Київ у бойкоті зустрічі. Водночас Україна й ОБСЄ заявили, що бойовики відмовилися обговорювати ключові питання реалізації мирного плану, підписаного у вересні.

Міністр закордонних справ Росії Сергій Лавров у Пекіні вкотре повторив заклик Москви до прямих переговорів між Києвом і лідерами сепаратистів.

За даними ООН, внаслідок конфлікту на Донбасі загинули понад 5350 людей.

XS
SM
MD
LG