Доступність посилання

ТОП новини

Словацький президент закликав ЄС підтримати Україну


Андрей Кіска
Андрей Кіска

Президент Словаччини Андрей Кіска закликав Європейський союз підтримати Україну і діяти одностайно у справі запровадження санкцій щодо Росії.

В інтерв’ю The Wall Street Journal словацький президент заявив, що «за конфлікт в Україні ясну частину вини несе Росія». «Особисто я рішуче за продовження санкцій до часу, поки ситуація в Україні не покращиться», – заявив Андрей Кіска.

На думку словацького лідера, надзвичайно важливо, щоб у цій ситуації «Європейський союз щодо Росії зайняв одностайну позицію». В іншому випадку Росія зможе використати розбіжність у поглядах деяких країн для того, щоб «розірвати внутрішню єдність» ЄС, додав він.

Росія, вважає президент Словаччини, останнім часом втратила головний політичний аспект, яким є довіра. «Ніхто не знає, що саме діється в голові Путіна і де лежать його межі», – сказав Кіска.

За його словами, особливо турбують висловлювання російського президента «про готовність використати силу для захисту російських інтересів від загрози, яка немовбито іде з Заходу».

При цьому словацький президент переконаний, що вирішення конфлікту на сході України треба шукати виключно мирним шляхом. «Адже ми хочемо досягнути кінця конфлікту, в жодному випадку не його подальшої ескалації», – наголосив Кіска.

Раніше сьогодні неназвані західні дипломати заявили, що члени Європейського союзу досягли згоди щодо списку осіб і організацій, проти яких планують запровадити санкції через кризу в Україні. Міністри закордонних справ ЄС зустрінуться в Брюсселі 9 лютого, щоб затвердити список.

29 січня міністри домовилися розширити список тих, хто підпадає під дію санкцій, і продовжити до вересня дію санкцій, запроваджених раніше проти громадян Росії і лідерів проросійських сепаратистів в Україні.

XS
SM
MD
LG