Доступність посилання

ТОП новини

Колишня блокадниця масла не крала – прокуратура російського Петербурга


81-річна жінка, яка була звинувачена у крадіжці тьрох пачок масла, померла у відділку поліції

81-річна колишня блокадниця, яка була звинувачена у крадіжці тьрох пачок масла і померла у відділку поліції російського Санкт-Петербурга, не крала, про що заявили у місцевій прокуратурі.

У відомстві припускають, щощо пенсіонерка могла не помітити продукти у візку під сумкою: «На відеозаписі видно, що вона на місці в касі пропонує розрахуватися, у неї руки трусяться, але співробітники магазину відмовляються і викликають наряд поліції. Директор магазину наполягла, щоб жінку забрали в поліцію, у неї не було з собою документів, що засвідчують особу».

Інцидент з літньою жінкою трапився у вівторок. Як розповіла кореспондент Радіо Свобода Тетяна Вольтська, директор магазину «Магніт» заявила, що жінка намагалася, не заплативши, винести з магазину три пачки масла загальною вартістю близько 300 російських рублів (трохи більше ніж 4 долари). Спрацювала сигналізація, жінку зупинила охорона; виявивши в кімнаті огляду неоплачений товар, співробітники магазину викликали поліцію.

Коли літню жінку привезли до відділку, їй відразу ж стало зле, співробітники поліції викликали швидку допомогу, потім приїхала реанімаційна бригада, але було вже пізно.

За попереднім діагнозом, затримана померла від гострої серцевої недостатності. У жінки не було при собі документів, її особу вдалося з’ясувати тільки наступного дня. Зробити це допомогла голова громадської організації «Жителі блокадного Ленінграда» Кронштадтського району Емма Льошина, яка розповіла, що літню жінку звали Рауз Галімова і що вона була мешканкою блокадного Ленінграда.

Наразі, як повідомляється на сайті Слідчого комітету, за фактом смерті Галімової порушено кримінальну справу за частиною 1 статті 109 Кримінального кодексу Росії (заподіяння смерті через необережність). Слідчі планують перевірити законність дій співробітників магазина і поліцейських. Тим часом у ГУ МВС Петербурга та Ленінградської області сказали, що у діях співробітників поліції перевірка порушень не знайшла.

Тим часом власник мережі «Магніт» Сергій Галицький пояснив у твіттері, що за правилами компанії поліцію викликають у разі крадіжки, хоча «у випадку з бабусею, яка пережила блокаду, цього не треба було робити».

Це не перша смерть російської пенсіонерки після нібито дрібної крадіжки продуктів у магазині: у 2011 році у Воронежі в подібній ситуації померла пенсіонерка, яка приховала від касира два сирки, на які у неї не вистачило грошей.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG