Доступність посилання

ТОП новини

Голова ОДА Харківщини обіцяє співпрацювати з Кернесом у питанні розвитку Харкова


Голова Харківської ОДА: політичні компроміси з Кернесом неможливі
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:00:46 0:00

Новий голова Харківської обласної державної адміністрації Ігор Райнін заявляє, що готовий співпрацювати з міським головою Харкова Геннадієм Кернесом щодо господарсько-економічних питань. Про це керівник області сказав, відповідаючи на запитання Радіо Свобода під час першої своєї прес-конференції.

«Особистих компромісів, політичних компромісів, будь-яких інших – їх ніколи не було, і вони не можливі. Компроміс з міською радою і мером Харкова можливий лише в одному: це в діях, спрямованих на господарсько-економічний комплекс і на господарський розвиток міста й області, тільки тут може бути взаємодія», – Ігор Райнін.

Зокрема, очільник Харківщини не задоволений тим, як ведеться мобілізація техніки в багатьох районах Харкова. «Недостатній рівень мобілізації в Харкові. Згідно з планом, виконано 10 відсотків. Ми будемо говорити на цю тему з міською радою, з мером, а як інакше», – наголосив Ігор Райнін.

Також голова ОДА планує активно зайнятися незадовільними платежами низки міських житлово-комунальних підприємств, що мають великі борги перед обленерго. «Це півторамільйонне місто, я ж не відмежуюся і не скажу, що Харків – це не моє», – сказав Райнін.

3 лютого президент Петро Порошенко призначив Ігоря Райніна головою Харківської облдержадміністрації.

Міський голова Геннадій Кернес у день представлення Райніна активу області висловив оптимізм щодо співпраці з новим головою ОДА: «Я думаю, що наші стосунки з головою обладміністрації будуть знову налагоджені і буде краще, ніж при Ігорі Балуті», – заявляв Кернес Радіо Свобода.

XS
SM
MD
LG