Доступність посилання

ТОП новини

Для звільнення Савченко є всі процесуальні можливості – Фейгін


Канцлер Німеччини Ангела Меркель і президент Франції Франсуа Олланд, імовірно, порушуватимуть питання звільнення української льотчиці Надії Савченко під час візиту у Москву у п'ятницю. Про це у коментарі Радіо Свобода заявив адвокат Савченко Марк Фейгін. Він наголосив, що для звільнення народного депутата, члена делегації України у ПАРЄ Надії Савченко є всі процесуальні можливості.

«Питання щодо Савченко найпростіше. Якби Росія, а саме – Путін, бо він ухвалює рішення про свободу чи несвободу Савченко, – хотіла хоча б якось зобразити рух у справі, Савченко, звісно, відпустили б, для цього є всі процесуальні можливості», – зазначив Фейгін.

«Впевнений, що Олланд і Меркель цим питанням займаються. Нам можуть і не оголосити, як обговорювалося питання Савченко, але те, що воно обговорюватиметься, у мене нема жодного сумніву», – додав адвокат.

У Росії українську льотчицю, народного депутата від «Батьківщини» Надію Савченко обвинувачують у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі, а також у незаконному перетині кордону. Захист Савченко неодноразово заперечував ці обвинувачення і наголошував, що українського офіцера викрали і силоміць доправили на територію Росії.

13 грудня 2014 року Надія Савченко оголосила голодування у російському СІЗО, воно триває донині.

XS
SM
MD
LG