Доступність посилання

ТОП новини

На підтримку Савченко голодує вже низка євродепутатів


До акції голодування в Європарламенті на підтримку Надії Савченко, яку почав депутат з Литви Пятрас Ауштрявічюс, приєднаються його колеги з Іспанії, Польщі та Чехії. Про це повідомляє видання Delfi.

За словами Ауштрявічюса, у п'ятницю голодує європарламентар з Чехії Міхаела Шойдрова. Пізніше до ініціативи приєднаються євродепутати від Литви, ліберал Антанас Гуога і консерватор Ґабріелюс Ландсберґіс, члени Європарламенту від Іспанії, Польщі та Чехії Беатрис Бастеречеа, Юлія Пітера, Павло Свобода та інші.

«Цією акцією ми, члени Європарламенту, хочемо звернути увагу на те, що в Росії майже два місяці голодує, перебуває в жахливих умовах українська льотчиця», − передає слова Ауштрявічюс видання.

Пятрас Ауштрявічюс голодував 4-6 лютого.

Європарламентарі з 4 лютого кожен день посилають лист постпредові Росії в ЄС Володимиру Чижову з вимогою звільнити Савченко.

Українська льотчиця Надія Савченко, яка перебуває у московській в'язниці, голодує вже понад 55 днів. Російська влада вважає її причетною до загибелі двох співробітників ВГТРК під Луганськом 17 червня. Савченко це звинувачення відкидає і стверджує, що ще до цього була захоплена сепаратистами і переправлена на територію Росії.

XS
SM
MD
LG