Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: Україна потребує оборонних озброєнь і міжнародної підтримки


Петро Порошенко виступає на Мюнхенській конференції, 7 лютого 2015 року
Петро Порошенко виступає на Мюнхенській конференції, 7 лютого 2015 року

Україна має право отримати оборонні озброєння для захисту своєї територіальної цілісності, заявив у суботу президент Петро Порошенко, виступаючи на Мюнхенській конференції з питань безпеки.

Він нагадав, що Україна 20 років тому відмовилася від свого ядерного потенціалу в обмін на гарантії безпеки. Тим часом відсутність такої допомоги оборонними озброєннями лише сприятиме подальшій агресії проти України, додав Порошенко.

За словами президента, в перебігу нинішнього конфлікту Україна довела, що не використовує засобів оборони для нападу – так він прокоментував побоювання деяких експертів щодо можливості ескалації конфлікту в разі, якщо Україні нададуть озброєння.

Навпаки, саме відсутність оборонного потенціалу викликає агресивні дії проти України, наголосив Порошенко.

За словами голови держави, українське питання лишиться не вирішеним, доки Україна не отримає активної політичної, економічної і військової підтримки.

США нині розглядають можливість надати Україні зброю летальної дії для дієвого захисту від противника з сучасним озброєнням, яке разом із бійцями надає сепаратистам у частині сходу України Росія.. Натомість у Європейському союзі більшість країн наразі проти надання Україні летальної зброї.

XS
SM
MD
LG