Доступність посилання

ТОП новини

Штайнмаєр не впевнений, чи відбудеться саміт у Мінську


Франк-Вальтер Штайнмаєр
Франк-Вальтер Штайнмаєр

Міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив, що наразі незрозуміло, чи відбудеться 11 лютого в Мінську зустріч лідерів України, Росії, Франції й Німеччини щодо мирного врегулювання збройного конфлікту в Донбасі.

За словами Штайнмаєра, перед тим, як цей саміт відбудеться, має бути зроблено ще багато роботи з низки «відкритих пунктів».

Про саміт у Мінську в «нормандському форматі» стало відомо після бесіди по телефону 8 лютого канцлера Німеччини Анґели Меркель, французького лідера Франсуа Олланда, українського президента Петра Порошенка і президента Росії Володимира Путіна.

Тим часом, речник російського президента Дмитро Пєсков сьогодні спростував інформацію про те, що Меркель нібито поставила Путіну ультиматум – погодитися до середи із запропонованим Парижем і Берліном планом мирного врегулювання, або Москва, в іншому випадку, зіткнеться з новими санкціями. Про такий ультиматум написало в неділю видання The Wall Street Journal. За словами Пєскова, «ніхто ніколи не спілкувався і не зможе спілкуватися з російським президентом в ультимативному тоні».

Пізніше сьогодні Анґела Меркель, як очікується, обговорить кризу в Донбасі на переговорах у Вашингтоні з президентом США Бараком Обамою.

9 лютого в Брюсселі відбувається Рада міністрів закордонних справ ЄС, на якій, поміж іншого, обговорюється стан відносин Євросоюзу з Росією та загрози тероризму. Міністри мають також розглянути питання затвердження списку нових індивідуальних санкцій проти осіб і компаній, причетних до дестабілізації ситуації в Україні.

XS
SM
MD
LG