Доступність посилання

ТОП новини

Мова, яку розуміє Путін, – це мова протитанкових ракет (світова преса)


Україні варто надати зброю – New York Times

Західні ЗМІ обговорюють Мюнхенську міжнародну конференцію з безпеки, зокрема, виступ міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова, який західні аналітики вважають показником альтернативного бачення ситуації в Україні Росією. Тим часом, американська газета назвала Надію Савченко єдиною жінкою, яка може прийняти виклик російського президента.

Американська газета New York Times пише, що настав час сприймати російського президента Володимира Путіна таким, як він є. «Виступ міністра закордонних справ Росії Сергія Лаврова на Мюнхенській міжнародній конференції з безпеки показав альтернативний всесвіт, у якому російський космічний корабель перебуває вже майже чверть століття після розпаду Радянського Союзу», – зазначає видання.

Путін передає танки та системи залпового вогню через кордон України не для того, щоб у Києві був сильний уряд, який би не перебував у сфері впливу Росії. Путін не відпустить Україну, вважає видання.

Посол Канади в Україні Роман Ващук: «Нагадування автора статті Роджера Коена, що 2+2=4, для політиків, які працюють над питанням України також»

Однак, є мова, яку російський президент розуміє. Це мова протитанкових ракет, радарів і розвідувальних безпілотників. Україні варто надати зброю, вважає видання. «Згадайте, що Україна віддала понад 1800 ядерних боєголовок в обмін на фіктивні зобов’язання Росії у 1994 році поважати її суверенітет і кордони. Цим вона заслужила право на щось більше ніж окуляри нічного бачення», – підсумовує видання.

Британська газета Financial Times пише, що цього разу Мінські домовленості мають виконуватися, а дипломатичні зусилля Німеччини та Франції мають для цього вирішальне значення. Загалом, видання вважає, що різниця у викладенні подій в Україні між Заходом і Росією викликає тривогу. «Мюнхенська конференція продемонструвала ці різниці особливо чітко. Сергія Лаврова, який виглядав так, ніби відчував себе незручно, єдине, що не провели зі сцени сміхом, коли він виступив з промовою, яка нагадувала виступи часів Брежнєва», – пише газета.

Financial Times: «Цього разу треба зробити так, щоб Мінські домовленості працювали»

Саме тому спроби західних дипломатів відновити дію Мінських домовленостей є критичними, а їхні підходи мають відповідати двом принципам. «По-перше, Україні має бути надана максимальна економічна підтримка. Швидка та суттєва фінансова підтримка не лише МВФ, але й іншими валютними донорами є обов’язковою. Однак, якщо нові Мінські переговори будуть невдалими, Захід має дотриматися другого принципу: збільшити ціну дестабілізації сусідів для Росії за допомогою фінансових санкцій», – пише видання.

Однак, на думку газети, якщо останні мирні зусилля Заходу стосовно України не будуть успішними, США та їхні союзники мають розглянути питання про надання зброї Києву, щоб стримати військо, яке спонсорує Росія.

Американська газета Wall Street Journal пише, що український пілот Надія Савченко є єдиною, хто може прийняти на себе виклик російського президента. Видання вважає, що її історія дозволяє зазирнути за лаштунки жорстокого режиму російського президента та побачити його цілковиту зневагу до людського життя.

Аналітик Андрій Добрянський: «Надія Савченко: жінка, яка прийме на себе виклик Володимира Путіна»

Газета також зазначає, що справжньою ціллю Путіна є не сама Савченко, але Парламентська асамблея Ради Європи, ПАРЄ, членом якої є Савченко. «У березні після анексії Криму Кремлем, ПАРЄ призупинила право голосу Росії. У відповідь, Росія вирішила бойкотувати ПАРЄ. За день до того, як проти Савченко були висунуті останні звинувачення, Росія загрожувала взагалі вийти з асамблеї. Росія також не дозволяє оглядачам ПАРЄ відвідувати Савченко у в’язниці», – написало видання.

Отже, якщо Захід хоче припинити реваншизм російського режиму, який загрожує не лише громадянам Росії і України, але й всьому світові, він має протистояти поняттю, що людина не має значення. «Це має початися з Надії Савченко», – підсумовує видання.

  • Зображення 16x9

    Анна Шаманська

    Працюю на телеканалі «Настоящее время», створеному Радіо Свобода з участю «Голосу Америки», з 2015 року. Відіграла важливу роль у трансформації каналу у впізнаваний онлайн-бренд в пострадянських країнах. Стала однією із перших авторів коротких експлейнерів.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

XS
SM
MD
LG