Доступність посилання

ТОП новини

Федералізації в Україні не буде – Порошенко


Петро Порошенко ©Shutterstock
Петро Порошенко ©Shutterstock

Президент України Петро Порошенко наголошує, що «федералізація – це насіння, яке не приживеться на українському ґрунті», Україна залишиться унітарною державою.

«Україна була, є і буде унітарною державою. Це повністю відповідає ставленню українського народу. Я говорив, що понад 85% твердо стоять на позиціях унітарної держави. Керівництво держави виходить саме з цієї позиції українського народу», – наголосив Порошенко на розширеному засіданні Кабінету міністрів.

«Ідеї федералізації нам нав’язливо намагаються експортувати з сусідньої держави. За іронією долі, сусідня держава є найбільш централізованою в регіоні, а назва федеральна – лише на папері. Я готовий прийняти будь-який механізм надання прав територіальним громадам, який є у федеральній Росії. Перед тим як повчати когось, подивіться на себе», – додав він.

Раніше Порошенко багато разів заявляв, що твердо стоїть на позиції, що в Україні неможлива ніяка федералізація.

Сьогодні в Мінську відбудеться зустріч у «нормандському форматі» щодо ситуації на Донбасі. Участь у переговорах підтвердили президент України Петро Порошенко, президент Франції Франсуа Олланд, федеральний канцлер Німеччини Ангела Меркель та президент Росії Володимир Путін. Сторони планують обговорити план урегулювання ситуації на Донбасі.

XS
SM
MD
LG