Доступність посилання

ТОП новини

Порошенко: про автономію чи федералізацію домовленостей немає


Петро Порошенко
Петро Порошенко

Президент України Петро Порошенко заявляє, що на переговорах у Мінську на статус автономії для Донбасу і федералізацію Україна не погодилася.

Після завершення переговорів, глава Української держави назвав зустріч у Мінську напруженою. За його словами, українській стороні висувалися ультимативні умови.

«Це було непросто, і фактично нам виставляли усілякі неприйнятні умови, відходи, здачі. Ми не пішли на жодні ультиматуми і чітко проявили позицію, що припинення вогню має відбутися без попередніх умов», – сказав Порошенко.

Головне, за його словами, домовленість про безумовне припинення вогню з 0 годин 15 лютого, яке супроводжується відведенням важкої артилерії. Як заявив Порошенко, утворюється буферна зона в 140 кілометрів для систем залпового вогню.

Раніше президент Росії Володимир Путін заявив, що припинення вогню на сході України почнеться 15 лютого і з зони конфлікту буде відведене важке озброєння.

Вийшовши до преси після переговорів із лідерами України, Німеччини і Франції у Мінську, він повідомив про підписання одного документу – про комплекс заходів з імплементації Мінських угод.

Зокрема, за його словами, відведення важких озброєнь для українських військ здійснюватиметься від нинішньої лінії зіткнення, для бойовиків – від лінії, узгодженої 19 вересня в рамках Мінських домовленостей.

Другий документ – заяву чотирьох президентів про те, що вони підтримують цей процес, ще не підписаний.

Зустріч канцлера Німеччини Анґели Меркель, президентів Франції Франсуа Олланда, України Петра Порошенка і Росії Володимира Путіна розпочалася близько 19:00 11 лютого.

XS
SM
MD
LG