Доступність посилання

ТОП новини

ОБСЄ допомагатиме у виконанні домовленостей, досягнутих у Мінську – генсекретар


ОБСЄ допомагатиме у виконанні домовленостей, досягнутих у Мінську – генсекретар ОБСЄ
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:01:08 0:00

ОБСЄ допомагатиме у виконанні домовленостей, досягнутих у Мінську – генсекретар ОБСЄ

ОБСЄ буде допомагати сторонам конфлікту на сході України у виконанні домовленостей, досягнутих у Мінську, заявив сьогодні в Дніпропетровську генеральний секретар ОБСЄ Ламберто Дзаннієр.

«Найважливіше – це те, наскільки сторони конфлікту самі хочуть виконувати всі підписані угоди. Найголовніше залежить від них, а вже наша роль – допомагати у виконанні домовленостей. Якщо відведуть війська й зброю, якщо не буде порушень режиму перемир’я, якщо відпустять всіх полонених, тоді буде набагато легше виконати домовленості», – заявив Ламберто Дзаннієр.

Він також зазначив, що роль спостережної місії ОБСЄ в цьому процесі буде залежати «від мандату, який буде виданий».

Після зустрічі з генеральним секретарем ОБСЄ радник голови Дніпропетровської облдержадміністрації Борис Трейгерман повідомив, що співробітники штаб-квартири ОБСЄ у Відні з власної ініціативи зібрали 20 тисяч євро для дітей-переселенців, родини яких переїхали на Дніпропетровщину.

Грошовий чек генеральний секретар ОБСЄ Ламберто Дзаннієр передав до ОДА. За ці кошти планують придбати речі, в яких мають потребу діти-переселенці.

З вечора 11 лютого і до сьогоднішнього ранку в Мінську тривала зустріч лідерів України, Росії, Німеччини і Франції щодо ситуації в Україні. Сторони домовилися про припинення вогню на Донбасі з 15 лютого. Крім того, від лінії зіткнення має бути відведене важке озброєння. Як заявив президент Росії Володимир Путін по завершенні переговорів, українські військові мають відвести озброєння від нинішньої лінії зіткнення, бойовик – від лінії, узгодженої 19 вересня в рамках Мінських домовленостей.

Президент України Петро Порошенко заявив, що Росія висувала неприйнятні для Києва умови. За його словами, на федералізацію чи автономія для Донбасу Україна не погодилася.

XS
SM
MD
LG