Доступність посилання

ТОП новини

Рада ухвалила закон про посилення відповідальності за окремі воєнні злочини


Верховна Рада ухвалила закон про посилення відповідальності за окремі воєнні злочини. За відповідний законопроект у другому читанні та в цілому проголосували 245 народних депутатів при 226 мінімальнно необхідних.

Закон передбачає внесення змін до Кримінального кодексу, якими встановлюється більш сувора відповідальність за воєнні злочини, якщо вони вчинені не лише в умовах воєнного стану, а й в умовах особливого періоду, під яким мається на увазі період, що охоплює час мобілізації, військовий час і частково відновний період після завершення військових дій.

Зокрема за непокору в умовах особливого періоду, окрім воєнного стану, передбачено покарання у вигляді позбавлення волі від п’яти до семи років, невиконання наказу начальника в умовах особливого періоду карається позбавленням волі від двох до п’яти років.

Раніше Рада ухвалила закон про посилення відповідальності військовослужбовців за порушення військової дисципліни, зокрема ввела арешт на гауптвахті за невиконання військовим наказу командира.

XS
SM
MD
LG