Доступність посилання

ТОП новини

Партія регіонів вимагає звільнити Єфремова


Екс-голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов
Екс-голова фракції Партії регіонів Олександр Єфремов

Партія регіонів вимагає звільнити екс-голову фракції Партії регіонів Олександра Єфремова, затриманого напередодні.

«Ми рішуче вимагаємо звільнення з-під варти Олександра Єфремова, припинення тиску на інших лідерів опозиційних сил. Вважаємо, що подібні методи боротьби з опозицією повинні викликати осуд з боку всієї прогресивної громадськості. Звертаємося до світових та європейських структур з проханням звернути пильну увагу на реальний стан справ в Україні, де під демократичними гаслами і при потуранні впливових західних політиків будується справжня диктатура вітчизняної клептократії. Рішуче вимагаємо відновлення в Україні миру, порядку, законності та принципів демократії», – мовиться у повідомленні, опублікованому на сайті Партії регіонів у неділю, 15 лютого.

14 лютого Генеральна прокуратура України спільно зі співробітниками СБУ затримала екс-голову фракції Партії регіонів Олександра Єфремова.

Як повідомив генпрокурор України Віктор Шокін, Єфремова підозрюють у вчиненні кримінальних правопорушень передбачених частиною 2 статті 364 та частиною 2 статті 366 Кримінального Кодексу України − «зловживання службовим становищем за обтяжуючих обставин» та «службове підроблення».

Генеральна прокуратура за запитом уповноваженого президента з мирного врегулювання конфлікту на Донбасі Ірини Геращенко перевіряла причетність депутата Наталії Королевської та екс-регіонала Олександра Єфремова до фінансування бойовиків на Донбасі.

Україна і Захід звинувачують Росію постачанні зброї та бойовиків на Донбас, а також введенні її військ на схід України. Москва ці звинувачення відкидає.

XS
SM
MD
LG