Доступність посилання

ТОП новини

Інтенсивність обстрілів у зоні АТО зростає – прес-центр АТО


Сепаратисти на блокпості біля Донецька, 15 лютого 2015 року
Сепаратисти на блокпості біля Донецька, 15 лютого 2015 року

Інтенсивність обстрілів українських сил у зоні антитерористичної операції, починаючи з 15-ї години, зростає, повідомили в неділю у прес-центрі АТО. Із цього часу станом на 19-у годину сили АТО були обстріляні 32 рази, заявили у прес-центрі і конкретно, з часом і місцем обстрілів, перелічили 30 таких випадків.

«Найгарячішим місцем на сході України протягом сьогоднішнього дня залишається дебальцівський напрямок. Там ворог завдає удари з різних зразків зброї. Почастішали випадки застосування проти українських воїнів та по мирних населених пунктах реактивних систем залпового вогню БМ-21 «Град», – мовиться в повідомленні.

Крім того, у прес-центрі заявляють: «За оперативною інформацією, сьогодні ворог намагатиметься штурмувати місто Дебальцеве. Крім цього, з метою провокації противник планує обстріляти місто Донецьк».

Раніше в неділю у прес-центрі АТО повідомляли, що за час від півночі, коли припинення вогню набуло чинності, до 15-ї години 05 хвилин незаконні збройні формування понад 60 разів обстріляли позиції сил АТО.

За умовами останніх наразі мінських домовленостей, досягнених раніше цього тижня, з півночі на неділю мав настати режим припинення застосування зброї. Та порушення цього режиму відбуваються постійно, сторони звинувачують у цьому одна одну й заперечують свою вину. Тим часом підтримувані Росією сепаратисти заявили, що й далі продовжать обстріли частини підконтрольної владі України території біля міста Дебальцева, бо вважають її «своєю». А Росія стала говорити, що не брала на себе в Мінську ніяких зобов’язань і взагалі не є учасником цих домовленостей, а, мовляв, лише «гарантом».

XS
SM
MD
LG