Доступність посилання

ТОП новини

Британський прем'єр застерігає Путіна


Прем'єр-міністр Британії закликає Росію показати, що перемир’я – то не лише слова на папері

Лондон Прем'єр-міністр Великої Британії Девід Камерон застеріг російського президента Володимира Путіна щодо невиконання угод про припинення вогню в Україні, досягнутих внаслідок чотиристоронньої зустрічі у Мінську. Пан Камерон заявив: Росія має показати, що перемир'я – це не лише слова на аркуші паперу. Британія активно не сприймає поведінку Кремля в Україні, і наголошує на тому, що пакет санкцій щодо Росії ще зарано переглядати у бік послаблення.

Британський прем'єр міністр Девід Камерон заявив після того, як було оголошено про досягнення угоди у Мінську, що санкції проти Росії не будуть скасовувати, якщо поведінка президента Путіна помітним чином не зміниться у бік деескалації конфлікту в Україні. Інакше, на думку британського прем'єра, ще зарано навіть обговорювати можливе послаблення режиму санкцій проти Москви.

Володимир Путін мусить собі усвідомлювати, що коли його поведінка у цій ситуації не зміниться, тоді не буде жодних змін у ситуації з санкціями проти його країни
Девід Камерон

«Я вважаю, що ми мусимо чітко дати зрозуміти, що Володимир Путін мусить собі усвідомлювати, що коли його поведінка у цій ситуації не зміниться, тоді не буде жодних змін у ситуації з санкціями проти його країни», – заявив британський прем’єр.

Пан Камерон зустрівся з президентом України Петром Порошенком на саміті Євросоюзу у Брюсселі, одразу після переговорів у Мінську. Британський керівник, привітавши зусилля, спрямовані на покладення краю збройному конфліктові на південному сході України, наголосив, що припинення вогню, яке погодили у Мінську, має бути справжнім і беззаперечним. У той сам час прем'єр міністр Девід Камерон додав, що тут найголовнішим моментом постають конкретні дії у зоні конфлікту, спрямовані на встановлення перемир'я, а не лише слова у тексті мінської угоди.

«Справжнє припинення вогню вітатиметься»

«Якщо це – справжнє припинення вогню, тоді, звісно, все це лише вітатиметься. Але те, що у цій ситуації важить найбільше – це конкретні дії на тій території, ніж всі ці слова на шматку паперу», – додав прем’єр-міністр Девід Камерон.

Заступник прем’єр-міністра Камерона, лідер британських Ліберал демократів Нік Клеґґ, у свою чергу застеріг міжнародну спільноту від зменшення пильності до того, що нині діється на південному сході України. На думку пана Клеґґа, надзвичайно важливо, щоб слова мінської угоди співпадали з тим, що відбувається у реальному вимірі, і як ці слова змінюють ситуацію у зоні конфлікту в Україні.

Тим часом міністерство оборони Сполученого Королівства підтвердило, що в Україну було доставлено 20 британських бойових машин піхоти Saxon, і ще 55 цих машин готові до відправки в Україну.

Британське міністерство оборони також заявило, що ця оборудка здійснюють у рамках політики уряду Її Величності у плані надання допомоги українським збройним силам.

ВИБІР ЧИТАЧІВ

ФОТО ТА ВІДЕО

XS
SM
MD
LG