Доступність посилання

ТОП новини

У справі щодо «беркутівців», підозрюваних у смертях на Майдані, судді оголосили самовідвід


Сергій Вовк
Сергій Вовк

Судді Печерського районного суду міста Києва Олеся Батрин та Сергій Вовк, які розглядають справу проти колишніх «беркутівців» Сергія Зінченка та Павла Аброськіна, оголосили самовідвід.

Сторона обвинувачення виступила проти.

Напередодні, 23 січня, суд залишив під вартою ще на два місяці колишніх «беркутівців».

Зінченка та Павла Аброськіна підозрюють у вбивстві 39 майданівців 20 лютого 2014 року на вулиці Інститутській.

Наразі досудове слідство у справі колишніх «беркутівців» Сергія Зінченка та Павла Аброськіна, закінчено. Щодо обох бійців вже готові обвинувальні акти.

Генпрокуратура в обвинувальному акті для Зінченка та Аброськіна вимагає найвищої міри покарання – довічного позбавлення волі.

У лютому 2014 року під час сутичок протестувальників із силовиками в центрі Києва загинули понад сто осіб, сотні були поранені, найбільше з яких – 20 лютого. Більшість людей загинули від куль снайперів, які влучали протестувальникам у голову, серце і шию. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати «Небесною сотнею».

За даними Генпрокуратури, всього під час Євромайдану постраждали 2,5 тисячі осіб, 104 з них загинули. У рамках справи про вбивства учасників Євромайдану та насильницьких дій проти них до суду передано 8 обвинувальних висновків.

XS
SM
MD
LG