Доступність посилання

ТОП новини

Родичі солдатів «Кривбасу» просять ОБСЄ зафіксувати ситуацію з «міні-котлами» під Дебальцевом


Бійці батальйону «Кривбас» під Дебальцевом перебувають у «маленьких котлах» – керівництво батальйону

Окремі опорні пункти 40-го окремого мотопіхотного батальйону «Кривбас» під Дебальцевом перебувають в оточенні озброєних сепаратистів, заявив сьогодні у Дніпропетровську заступник командира батальйону «Кривбас» Юрій Синьковський.

За його даними, ситуація, в якій перебувають бійці батальйону, «сумна»: деякі опорні пункти в повному оточенні, немає можливості підвезти їм продовольство і зброю, вивезти звідти поранених і вбитих.

Як поінформував заступник комбата, в оточенні може перебувати, зокрема, до півтора десятка поранених бійців.

«Дійшло до того, що, перебуваючи в оточенні, бійці уже без вищого керівництва просто вступають в переговори з «казачками» про припинення вогню. З боку супротивника деяким опорним пунктам була пропозиція здати зброю, на це була категорична відповідь: «Ні!». Наші хлопці перебувають на «опорниках» і продовжують оборону, але чи довго це може тривати? Ми виходимо на керівництво секторів, штабу й благаємо вже третю добу – на даному етапі ніякого «перемир’я» там немає. Хлопці просять, щоб туди прибули представники ОБСЄ і подивились, яке там «перемир’я». Ведеться вогонь по наших опорних пунктах і артилерія, і йде пряме стрілецьке зіткнення. Хлопці будуть стояти там до кінця, але ми не повинні їх там кинути», – повідомив заступник комбата.

Він також заявив, що бійці батальйону готові зустріти представників ОБСЄ й інших міжнародних організацій в Артемівську й доправити безпечними шляхами до Дебальцева, щоб вони «на власні очі побачили, яке там «перемир’я».

Із вимогами до керівництва АТО зробити все для порятунку бійців «Кривбасу», які потрапили в оточення, також звернулися волонтери, що допомагають батальйону.

«Ми не говоримо про оточення Дебальцева, ми говоримо конкретно про деякі «опорники», які потрапили в оточення. Це маленькі «котли», але вони існують. Вони просять рішення. Їм потрібна допомога ОБСЄ. Плюс провіант і боєкомплекти», – сказала волонтерка батальйону Ольга Голубєва.

Водночас дружини бійців «Кривбасу», які перебувають під Дебальцевом, розповілы Радіо Свобода, що вже чотири дні не мають зв’язку зі своїми чоловіками.

«Зробіть хоч що-небудь! Наскільки ми знаємо, там утворились невеликі котли. Хіба можна гратися долями людей! Мені не треба посмертно герой, мені не потрібне його геройство, мені потрібен мій чоловік – для мене, для родини, для дітей», – заявляли дружини військовослужбовців.

У прес-службі Генштабу повідомили, що ситуація в районах дислокації батальйону «Кривбас» керована.

Від 15 лютого в зоні АТО оголошено режим припинення вогню.

XS
SM
MD
LG