Доступність посилання

ТОП новини

Росія: суд визнав законним вирок Навальним


Олексій Навальний у суді, його брат Олег брав участь у засіданні через відеозв’язок
Олексій Навальний у суді, його брат Олег брав участь у засіданні через відеозв’язок

Московський міський суд залишив без змін вирок братові російського опозиціонера Олексія Навального – Олегу у справі «Ів Роше». Самому опозиціонеру вирок змінили, забравши з нього штраф на суму 500 тисяч рублів. Умовне позбавлення волі Олексія Навального суд визнав законним.

Адвокати засуджених вимагали виправдального вироку, прокуратура наполягала на посиленні покарання до 10 років позбавлення волі Олексію Навальному і до 8 років ув’язнення – Олегу Навальному.

На сьогоднішніх слуханнях суд зачитав понад 100 томів матеріалів справи, які не були зачитані при винесенні вироку 30 грудня в Замоскворецькому суді. Адвокати стверджують, що багато пунктів обвинувального протоколу неприпустимі, оскільки деякі докази і дані свідків, за їхніми словами, не були досліджені.

Олег Навальний, який брав участь у сьогоднішньому процесі по відозв’язку з СІЗО «Бутирка», заявив, що кожен із прочитаних суддею томів тільки підтверджує його невинуватість. Олексій Навальний в останньому слові зажадав звільнити брата, заявивши, що він «заручник».

Замоскворецький суд Москви 30 грудня визнав братів Навальних винними в шахрайстві і легалізації незаконних доходів і засудив Олексія Навального до трьох з половиною років позбавлення волі умовно, його брата Олега – до такого ж терміну реального ув’язнення. Обидва брати провину не визнають і називають справу політично мотивованою.

Адвокати і прихильники Навального пов’язують судове переслідування опозиціонера з його політичною і антикорупційною діяльністю. Правозахисний центр «Меморіал» у січні визнав братів Навальних політичними в’язнями.

XS
SM
MD
LG