Доступність посилання

ТОП новини

Міноборони: біля Дебальцева група військових потрапила в полон


Українські військові біля Дебальцева, 12 лютого
Українські військові біля Дебальцева, 12 лютого

Група військовослужбовців 101-ї окремої бригади Збройних сил України та 8-го окремого полку спеціального призначення під час супроводу військових вантажів потрапила у засідку та полон. Про це повідомляє прес-служба Міністерства оборони.

«Колона української техніки під час здійснення доставки вантажів для військових, що ведуть бойові дії на дебальцевському плацдармі, потрапила у засідку. Група супроводу прийняла бій, але після закінчення боєкомплекту та знищення їхнього бронетранспортера переважними силами противника була захоплена у полон», – мовиться у повідомленні.

За наявною інформацією, один з військових важко поранений.

У Міноборони зазначають, що інформація російських та сепаратиських ЗМІ щодо масової здачі у полон українських військових і захоплення вже 120 бійців не відповідає дійсності.

Водночас у відомстві не повідомляють про кількість військових, які потрапили в полон.

Бойовики уже тривалий час заявляють про «дебальцевський котел». Сепаратисти зазначають, що сили АТО намагаються «пробити коридор» в Дебальцеве, водночас українські військові з цього міста ведуть обстріл бойовиків.

12 лютого у Мінську лідери України, Росії, Франції та Німеччини домовилися про припинення вогню в Донбасі з 15 лютого, відведення важких озброєнь. Порушення цього режиму відбуваються постійно, сторони звинувачують у цьому одна одну й заперечують свою вину. Зокрема, найзапекліші бої тривають біля Дебальцева.

XS
SM
MD
LG