Доступність посилання

ТОП новини

Росія готова до співпраці з ЄС щодо транзиту через новий газопровід – Путін


Президент Росії Володимир Путін, Будапешт, 17 лютого 2015 року
Президент Росії Володимир Путін, Будапешт, 17 лютого 2015 року

Росія готова на різні варіанти співпраці з Європою щодо транзиту газу через новий газопровід, але все залежатиме від Європейської комісії. Про це заявив президент Росії Володимир Путін на спільній прес-конференції з прем'єр-міністром Угорщини Віктором Орбаном.

«Ми готові і в Болгарію піти, нас Єврокомісія про це сьогодні уже просить, ми готові піти через Грецію. Ми не збираємося нічого закривати, себе ні від кого відрізати, але це вже питання логістики – де вигідніше, де економічніше. Але якщо нам будуть допомагати, а якщо будуть заважати, то тоді це не наш вибір, це рішення тієї ж Єврокомісії, наших європейських партнерів», – сказав Путін.

«Повернення до «Південного потоку» в тому вигляді, в якому він був заявлений раніше, вже бути не може», – наголосив Путін.

За його словами, за відсутності перешкод, російська сторона готова реалізувати частину колишнього «Південного потоку» через Туреччину.

У грудні минулого року одразу після заяви Володимира Путіна про згортання проекту «Південний потік» голова «Газпрому» Олексій Міллер заявив, що Туреччина і Росія домовилися про будівництво морського газопроводу до Туреччини, і значна частина палива, яке ним прокачуватиметься, ітиме на кордон Туреччини й Греції, де й планують збудовати новий газовий хаб.

XS
SM
MD
LG