Доступність посилання

ТОП новини

«Прокуратура» бойовиків порушила справу проти влади України за «розв’язання війни»


Так звана «Генеральна прокуратура самопроголошеної Донецької народної республіки» (угруповання, визнаного українською владою терористичним – ред.), порушила кримінальну справу проти керівництва України за фактом «розв'язання війни на Донбасі». Про це йдеться на одному з сайтів сепаратистів.

«Порушити кримінальну справу за фактом планування, підготовки, розв'язування та ведення агресивної війни державними посадовими особами України, за ознаками складу злочину, передбаченого ст. 423 ч.2 КК ДНР», – йдеться у «постанові ДНР».

«Будучи незгодними з волевиявленням населення Донбасу про проголошення «ДНР» і «ЛНР», влада України організувала вторгнення незаконних бандформувань і каральних батальйонів на схід України», – йдеться в повідомленні сепаратистів.

У скоєнні «злочину», як стверджують сепаратисти, звинувачують президента України Петра Порошенка, прем'єр-міністра Арсенія Яценюка і секретаря РНБО Олександра Турчинова.

Навесні минулого року озброєні проросійські сепаратисти спробували через захоплення державних структур «взяти владу» в головних містах Донеччини та Луганщини. Офіційний Київ задля безпеки жителів регіону від озброєних бойовиків розпочав антитерористичну операцію, яка триває і досі, оскільки попри численні переговори про мир, споряджені зброєю від Росії, бойовики, відмовляються припиняти вогонь на сході України. Кремль заперечує будь-яку підтримку сепаратистів Донбасу і називає їх «народним ополченням».

XS
SM
MD
LG