Доступність посилання

ТОП новини

Судді Окружного адмінсуду оголосили самовідвід у справі про заборону КПУ


Судовий процес про заборону КПУ призупинився
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:31 0:00

Судовий процес про заборону КПУ призупинився

Судді Окружного адміністративного суду міста Києва оголосили самовідвід у справі про заборону Комуністичної партії України, повідомляє прес-служба суду.

Напередодні збори суддів звернули увагу судді Валерія Кузьменка, який є головуючим у справі про заборону КПУ, та решти суддів на наявність законних підстав для самовідводу від розгляду справи.

Проведення 16-17 лютого 2015 року протиправного обшуку в приміщенні адмінсуду, вилучення документів, матеріалів судових справ, комп’ютерної техніки, зокрема і в судді Валерія Кузьменка, стали підставою для такого рішення.

Відповідно до статті 22 Кодексу адміністративного судочинства України, Окружний адміністративний суд міста Києва передає адміністративну справу за позовом Міністерства юстиції до Комуністичної партії України про заборону політичної партії на розгляд найбільш територіально наближеного адміністративного суду.

Раніше, 16 лютого, слідчі прокуратури Києва провели обшук у приміщенні Окружного адміністративного суду Києва. Після в цього у суді заявили, що обшук є протиправним і таким, що спрямований на втручання в процес здійснення правосуддя шляхом учинення тиску на суддів. Обшук пов'язаний з розглядом справи заборону КПУ, припускають у Окружному адмінсуді.

XS
SM
MD
LG