Доступність посилання

ТОП новини

Бої біля Дебальцева є грубим порушенням мінської угоди – голова ПАРЄ


Голова Парламентської асамблеї Ради Європи Анн Брассер
Голова Парламентської асамблеї Ради Європи Анн Брассер

Голова Парламентської асамблеї Ради Європи (ПАРЄ) Анн Брассер заявляє, що продовження бойових дій біля Дебальцева є грубим порушенням мінської угоди про припинення вогню.

«Я шкодую, що, незважаючи на домовленості, досягнуті в Мінську минулого тижня і вчорашню резолюцію Ради Безпеки ООН, насильство на сході України продовжується. Бої були особливо інтенсивними в Дебальцеве, де проросійські сепаратистські сили явно мали намір поширити свій контроль над регіоном», – йдеться в заяві Брассер.

Голова ПАРЄ закликала сторони конфлікту дотримуватися припинення вогню.

12 лютого у Мінську лідери України, Росії, Франції та Німеччини домовилися про припинення вогню в Донбасі з 15 лютого, відведення важких озброєнь. Порушення цього режиму відбуваються постійно, сторони звинувачують у цьому одна одну й заперечують свою вину. Зокрема найзапекліші бої тривають біля Дебальцева.

Кореспондент Радіо Свобода повідомляв, що станом на 11:00 до лікарні Артемівська доставили понад сотню поранених військових з Дебальцева, до лікарні продовжують доправляти поранених.

Президент Петро Порошенко повідомив, що в результаті боїв біля Дебальцева поранення отримали 30 військових.Порошенко також заявляє, що підрозділи Збройних сил України залишають Дебальцеве організовано, з бойовою технікою і зброєю. Станом на 13:00 виведені 80% підрозділів. Після цього нової інформації про ситуацію в Дебальцеві не було.

XS
SM
MD
LG