Доступність посилання

ТОП новини

Магда: Росія намагалася завдати поразки Україні саме до річниці Майдану


Євген Магда
Євген Магда

Росія намагалася здійснити наступ у такий спосіб, щоб завдати українській армії біля Дебальцева найбільшої поразки саме до річниці розстрілу на Майдані. Про це в ефірі Радіо Свобода заявив політичний експерт Євген Магда.


«Тобто отримати найбільшу кількість трофеїв, велику кількість полонених. Все це максимально оперативно розігнати всіма можливими каналами і спричинити такий підйом інформаційного цунамі на честь річниці розстрілу Майдану», – вважає Магда.

На його думку, супротивник працює за однією схемою: потужний військовий наступ з подальшою трансляцією дезінформації усіма можливими каналами. Адже, як зауважив Магда, нинішня війна ведеться в умовах високої інформатизації суспільства.

«Розганяється паніка в соціальних мережах. Вже надходять повідомлення про блокування трас, очевидно готувався мітинг під Генштабом. Це схема, яка була «обкатана» і після Іловайська. Ситуація навколо Дебальцева – це дзеркало гібридної війни, яку веде Росія проти України», – зазначив Магда.

Бойовики вже тривалий час заявляли про «дебальцевський котел». Ця тема активно висвітлювалася російськими ЗМІ.

Вчора президент Росії Володимир Путін висловив сподівання, що українські війська поблизу Дебальцева складуть зброю, а сепаратисти відпустять беззбройних військових із «оточення» додому. Тоді ж він висловив «співчуття» українським військовим з приводу їхнього «програшу» і додав: «Це завжди біда для тих, хто програв, особливо коли програєш учорашнім шахтарям чи вчорашнім трактористам». Але, сказав він, «життя піде далі, і я б вважав за непотрібне на цьому зациклюватися».

Сьогодні президент Петро Порошенко повідомив, що в результаті боїв біля Дебальцева були поранені 30 військових. За його словами, підрозділи Збройних сил України залишають Дебальцеве. Станом на 13:00 виведені 80% підрозділів. Після цього нової інформації про ситуацію в Дебальцеві не було.

Кореспондент Радіо Свобода повідомляв, що станом на 11:00 до лікарні Артемівська доставили понад сотню поранених військових з Дебальцева, до лікарні продовжують доправляти поранених. Пізніше командир батальйону «Донбас», народний депутат Семен Семенченко повідомив про 167 поранених військових.

XS
SM
MD
LG