Доступність посилання

ТОП новини

Українських медиків не пустили до Савченко – Адміністрація президента


Надія Савченко в суді 10 лютого, 2015 року
Надія Савченко в суді 10 лютого, 2015 року

Українським лікарям заборонили огляд льотчиці Надії Савченко, яка перебуває в московському СІЗО, повідомляє прес-служба Адміністрації президента.

Про це також повідомляє адвокат льотчиці Микола Полозов.

Раніше до Державного управління справами звернулась Віра Савченко з проханням надати оцінку стану здоров’я медиками лікарні «Феофанія» її сестри Надії Савченко, яка перебуває у російській в’язниці.

Сьогодні вранці заступник головного лікаря Андрій Строкань разом з Вірою вилетіли до Москви. Російська сторона пообіцяла, що дозволить оглянути Надію Савченко українським медикам.

Однак після тривалого очікування до української льотчиці пустили на побачення лише сестру Віру, огляд полоненої українським лікарем заборонили.

Андрію Строканю не вдалось з’ясувати, які саме препарати застосовують для підтримки фізичного стану Надії.

За повідомленням Федеральної служби виконання покарань Росії, напередодні українську льотчицю вже оглянули лікарі з Німеччини і визначили її стан здоров’я як задовільний.

Фахівці Клінічної лікарні «Феофанія» зазначають, що сьогодні вже минає 67-ма доба голодування, і кожна наступна доба перебування льотчиці в голодуванні є критичною.

13 грудня 2014 року Савченко оголосила голодування і продовжує його дотепер. 29 січня її перевели до медсанчастини.

У Росії Надію Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі. У липні минулого року її взяли під варту в Росії після того, як її, захоплену в полон сепаратистами, перевезли через кордон і передали російським силовикам. За даними захисту, вона не могла бути причетною до загибелі журналістів, оскільки потрапила в полон до їхньої смерті.

Наприкінці січня слідчі повідомили Савченко про відкриття проти неї нової кримінальної справи – про незаконний перетин кордону.

XS
SM
MD
LG