Доступність посилання

ТОП новини

В Івано-Франківську вшановують Героїв Небесної сотні ходою пам’яті і панахидою


Із Вічевого майдану в центрі Івано-Франківська розпочалася сьогодні смолоскипова хода на вшанування пам’яті Героїв Небесної сотні.

Кілька сотень івано-франківців пройшли з портретами прикарпатців, які загинули на Майдані в Києві рік тому, з вінками і смолоскипами центральними вулицями міста до Меморіального скверу, де відбулася поминальна панахида.

Акцію організувала обласна організація ВО «Свобода», адже рік тому, 18 лютого, у Києві загинув Герой України, голова Городенківської районної організації ВО «Свобода», сотник Майдану, депутат райради Сергій Дідич.

Очевидцем і учасником тих подій був тоді народний депутат-свободівець Руслан Марцінків, який зараз очолює громадську організацію «Центр розвитку міста». За його словами, «тоді були переконані, що режим Януковича, який переслідував людей за політичні погляди, повинен піти у небуття, а сьогодні завдання номер один – зберегти державу, відстояти у війні з Путіним, але друге велике очікування людей – це зміни в нашій державі». «Саме тому хочемо пригадати ті події і вшанувати наших Героїв», – зазначив громадський діяч.

Поминальна панахида за Сергієм Дідичем та іншими Героями Небесної сотні відбулася сьогодні і в Городенці. Проходила вона на місці, де в майбутньому постане пам’ятник Сергієві Дідичу, який у рідному місті був відомим не лише як громадський активіст, а й як популяризатор сплавів Дністром, розвитку туризму у своєму районі.

18–20 лютого в Івано-Франківську проходитимуть різноманітні акції – віча, виставки в музеї визвольних змагань, уроки пам’яті на честь Героїв Небесної сотні.

XS
SM
MD
LG