Доступність посилання

ТОП новини

Чуркін: плани Києва про миротворчий контингент викликають підозри у вірності мінським домовленостям


Постійний представник Росії при ООН Віталій Чуркін
Постійний представник Росії при ООН Віталій Чуркін

Постійний представник Росії при ООН Віталій Чуркін заявив, що плани Києва звернутися до ООН і ЄС з проханням про розгортання міжнародного контингенту для підтримки миру на сході України викликають підозри у вірності мінським домовленостям. Про це повідомляє російська агенція «ТАСС».

«Треба розводити озброєння і не займатися висуненням нових ініціатив. А коли замість того, щоб робити те, про що домовилися, починають висувати якісь схеми, то це передусім викликає підозри, що хочуть розвалити мінські домовленості», – сказав Чуркін.

Напередодні ввечері Рада національної безпеки і оборони України на засіданні вирішила звернутися до Організації Об’єднаних Націй і ЄС з проханням направити в Україну миротворчу місію, яка буде діяти відповідно до мандату Ради безпеки ООН. Засідання Радбезу скликав президент Петро Порошенко після того, як підтримувані Росією сепаратисти і російські війська, які не зупиняли свого наступу на Дебальцеве, змусили українських військових залишити це місто і окупували його на порушення мінських домовленостей і резолюції Ради безпеки ООН.

XS
SM
MD
LG