Доступність посилання

ТОП новини

Залізничний вузол у Дебальцеві знищили – Лисенко


Андрій Лисенко
Андрій Лисенко

У результаті обстрілів знищили залізничний вузол у Дебальцеві, повідомив речник АТО Андрій Лисенко.

«Стратегічний залізничний вузол Дебальцеве перестав існувати як такий, який мав значимість для місцевого регіону. Оскільки весь залізничний вузол перетворився на поверхню Місяця, там все зруйновано», – зазначив речник АТО.

За його словами, в результаті обстрілів зруйновано і колії, і рухомий склад, а також приміщення вокзалу.

«Це вже навіть містом не назвеш», – повідомив Лисенко, додавши, що ця територія зруйновна обстрілами бойовиками

Досягнуті в Мінську 12 лютого домовленості передбачають, зокрема, припинення вогню з 15 лютого, відведення важких озброєнь від лінії зіткнення і створення зони безпеки. Біля Дебальцева бої продовжилися, проросійські бойовики назвали цю територію своїми «внутрішніми районами». Натомість українські військові продовжували тримали свої позиції в цьому місті. Деякі експерти зазначали, що стратегічна важливість Дебальцева полягала саме у залізничному вузлі.

Вчора стало відомо, що українські військові почали залишати Дебальцеве. Президент України Петро Порошенко заявив, що підрозділи залишають Дебальцеве організовано, з бойовою технікою і зброєю.

Сьогодні заступник начальника управління МВС в Донецькій області Ілля Ківа заявив, що спецоперація із виведення українських військових із Дебальцева практично завершена. За його словами, операція завершена на 99%.

XS
SM
MD
LG