Доступність посилання

ТОП новини

Генштаб: 90 військових потрапили в полон під Дебальцевим, 82 зникли


Українські військові залишають Дебальцеве, 18 лютого 2015 року
Українські військові залишають Дебальцеве, 18 лютого 2015 року

Під час боїв на Дебальцевському плацдармі у полон потрапили понад 90 військовослужбовців Збройних сил України, місце перебування ще 82 солдатів наразі невідоме, повідомляє прес-служба Генерального штабу Збройних сил України.

За повідомленням, для розшуку зниклих безвісти Міноборони звернулося по допомогу до представників Спостережної місії ОБСЄ, учасників Спільного центру з контролю за лінією розмежування сторін, інших державних і неурядових організацій.

За даними Генштабу, під час виведення загинули 13 військовослужбовців, 157 були поранені.

«Виходячи з Дебальцева, українські військові затримали кілька десятків бойовиків, які нині дають свідчення щодо протизаконної діяльності у складі терористичних формувань», – додали в Генштабі.

Вчора стало відомо, що українські військові почали залишати Дебальцеве. Президент України Петро Порошенко заявив, що підрозділи залишають Дебальцеве організовано, з бойовою технікою і зброєю.

Сьогодні заступник начальника управління МВС в Донецькій області Ілля Ківа заявив, що спецоперація із виведення українських військових із Дебальцева практично завершена. За його словами, операція завершена на 99%.

Досягнуті в Мінську 12 лютого домовленості передбачають, зокрема, припинення вогню з 15 лютого, відведення важких озброєнь від лінії зіткнення і створення зони безпеки. Біля Дебальцева бої продовжилися, проросійські військові і назвали цей цю територію своїми «внутрішніми районами».

XS
SM
MD
LG