Доступність посилання

ТОП новини

У школі на Донеччині відкрили меморіальну дошку герою Небесної Сотні


У школі на Донеччині відкрили меморіальну дошку земляку-герою Небесної сотні
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:03:21 0:00

У селі Світле на Донеччині відкрили меморіальну дошку її колишньому учневі Володимирові Наумову, який загинув 18 лютого під час подій Майдану. На урочистостях були присутні його родичі та керівництво області.

«Я пам’ятаю перше грудня, коли майже мільйон людей прибуло до Києва з усіх регіонів країни. Стояв там і донецький намет. Я знаю, є указ президента, і у п’ятницю будуть вручати зірки героїв родинам загиблих, матерям. Я думаю, ми тут теж вручимо матері зірку героя, вона заслужила на це, виховавши такого сина», – зазначив голова Донецької ОДА Олександр Кіхтенко.

У лютому 2014 року під час сутичок протестувальників із силовиками в центрі Києва загинули понад сто людей, сотні були поранені, найбільше з яких – 20 лютого. Більшість людей загинули від куль снайперів, які влучали протестувальникам у голову, серце і шию. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати Небесною сотнею.

За даними Генпрокуратури, всього під час Євромайдану постраждали 2,5 тисячі людей, 104 із них загинули. У рамках справи про вбивства учасників Євромайдану і насильницьких дій проти них до суду передали 8 обвинувальних висновків, раніше повідомляв тодішній генпрокурор Віталій Ярема.

XS
SM
MD
LG