Доступність посилання

ТОП новини

«Нафтогаз» не сплачуватиме рахунок «Газпрому» за постачання газу в зону АТО – Коболєв


Андрій Коболєв
Андрій Коболєв

Компанія «Нафтогаз» не сплачуватиме рахунок «Газпрому» за постачання природного газу в зону АТО. Про це заявив голова правління «Нафтогазу» Андрій Коболєв.

«Ми вважаємо, що такий рахунок суперечитиме контракту», – заявив голова «Нафтогазу».

Він зазначив, що, незважаючи на заяви «Газпрому» про початок постачання газу в зону АТО, тиск на вході в українську ГТС на кордоні з Росією за наявними напрямками залишився незмінним.

Коболєв також наголосив, що напрямки постачання російського газу в Україну, згідно з діючим контрактом, регулюються виключно заявками «Укртрансгазу».

Сьогодні у російській газовій компанії «Газпром» повідомили, що почали додатково постачати газ для територій, захоплених наразі сепаратистськими угрупованнями «ДНР» та «ЛНР», «відповідно до чинного контракту» російської компанії з «Нафтогазом», тобто за кошти, що їх Україна перерахувала як передоплату.

Раніше сьогодні прем’єр-міністр Росії Володимир Медведєв закликав «Газпром» і Міністерство енергетики своєї країни підготувати пропозиції щодо постачання газу окупованим частинам Донбасу у вигляді гуманітарної допомоги. Речниця прем’єра Наталя Тимакова уточнила, що «Газпром» постачатиме цей газ на комерційних засадах, а треба визначити джерела фінансування.

XS
SM
MD
LG