Доступність посилання

ТОП новини

ФСБ: серед бойовиків в Іраку воює близько 1700 росіян


Серед бойовиків в Іраку воює близько 1700 росіян. Про це повідомив директор ФСБ Росії Олександр Бортніков у Вашингтоні за підсумками саміту з протидії екстремізму. За його даними, за останній рік кількість росіян в Іраку зросла приблизно вдвічі.

«Ми розуміємо, що нам необхідно, з одного боку, запобігти виїзд. З іншого боку – зробити все необхідне, щоб після повернення цих громадян в країни, в тому числі і в Російську Федерацію, не пропустити ті екстремістські вилазки і терористичні атаки, які можна очікувати», – сказав Бортніков.

За його словами, поповнення росіянами рядів бойовиків і перспектива їх можливого повернення на батьківщину викликає неабияке занепокоєння.

Ситуація в Іраку особливо загострилась, коли бойовики угруповання «Ісламська держава» почали свій наступ на північні і західні райони країни на початку червня. 29 червня вони оголосили про створення «ісламського халіфату» на підконтрольних угрупованню територіях в Іраку і Сирії. На початку серпня про операції ВПС проти бойовиків «Ісламської дерджави» оголосили Сполучені Штати Аиерики. Відтоді американці завдали сотні ударів з повітря по позиціях бойовиків.

XS
SM
MD
LG