Доступність посилання

ТОП новини

СБУ має докази злочинів колишньої влади і російських «кураторів» проти Майдану


Служба безпеки України відновлює документи, які доводять злочинні дії колишньої влади щодо учасників акцій протесту на Майдані минулого року. Про це повідомив голова СБУ Валентин Наливайченко, мовиться на сайті СБУ з посиланням на інтерв’ю одному з українських телеканалів.

«Злочини, які влада планувала проти власних громадян, планувала не одна, а у співучасті зі спецслужбами країни, яка на цей час є країною-агресором. Те, що ці злочини були сплановані дуже серйозно, ми всі бачимо, і підтвердженням цього є те, що сьогодні відбувається на сході України», – сказав Наливайченко.

За його словами, СБУ має докази присутності в Україні під час подій на Майдані «кураторів» злочинів – генералів ФСБ Росії, а також російських снайперських груп, які цілили як у протестувальників, так і в співробітників МВС.

Наливайченко зазначив, що, тікаючи, колишні високопосадовці намагались вивезти або спалити документи, які підтверджували їхню злочинну діяльність щодо переслідування та планів фізичного знищення лідерів опозиції і майданівців.

На сьогодні відкрито понад 100 кримінальних справ щодо тодішніх високопосадовців, у тому числі керівної ланки СБУ, які на чолі з російськими «кураторами» готували злочини проти Майдану. Понад десять затримані, решта втекли, зауважив Наливайченко.

Російська сторона раніше заявляла, що не має ніякого стосунку до подій на Майдані в лютому 2014 року. Крім того, у Раді Європи також повідомляли, що участь російських спецслужб у подіях на Євромайдані не доведена, як і не спростована.

У лютому 2014 року під час сутичок протестувальників із силовиками в центрі Києва загинули понад сто осіб, сотні були поранені, найбільше з яких – 20 лютого. За президентським указом саме цього дня Україна вшановує Героїв Небесної сотні.

XS
SM
MD
LG