Доступність посилання

ТОП новини

«Батьківщина» сформувала «список Савченко» – Власенко


Надія Савченко
Надія Савченко

Фракція «Батьківщина» сформувала «список Савченко» за аналогією зі «списком Магнітського», заявляє народний депутат від цієї фракції Сергій Власенко.

«Сьогодні ми оформили і подаємо до відповідних європейських інституцій, чотирьом учасникам «нормандського формату», а також до Конгресу і сенату США «список Савченко», – сказав він.

За словами Власенка, особи, причетні до незаконного переслідування української льотчиці і до знущань над нею, мають підпадати під дію міжнародних санкцій за прецедентом «списку Сергія Магнітського».

«Ми вимагатимемо притягнути до відповідальності лікарів, які дають фальшиві висновки щодо здоров’я Савченко, ми вимагатимемо притягнути до відповідальності слідчих, які формують, фальсифікують кримінальну справу стосовно Надії Савченко, ми вимагатимемо притягнути до відповідальності керівництво Слідчого комітету Російської Федерації, а також ми вважаємо, що очолити цей список має особисто Володимир Путін, який на сьогодні є натхненником та ідеологом знущань і катувань над справжнім героєм України Надією Савченко», – сказав Власенко.

Він нагадав, сьогодні 70-й день голодування Савченко.

Напередодні адвокат Микола Полозов повідомив, що українська льотчиця відмовилася від ін’єкцій глюкози.

У Росії Надію Савченко звинувачують у причетності до загибелі російських журналістів на Донбасі. Наприкінці червня сепаратисти захопили її в полон, перевезли через кордон і передали російським силовикам. Після цього Савченко взяли під варту в Росії. За даними захисту, вона не могла бути причетною до загибелі журналістів, оскільки потрапила в полон до їхньої смерті.

Наприкінці січня слідчі повідомили Савченко про відкриття проти неї нової кримінальної справи – про незаконний перетин кордону.

Закон, відомий як «акт Магнітського», ухвалили у США 2012 року з метою покарати посадовців, причетних до загибелі Сергія Магнітського у російському СІЗО, а також до інших грубих порушень прав людини в Росії.

XS
SM
MD
LG