Доступність посилання

ТОП новини

Україна запропонувала ЄС заходи щодо Росії через ігнорування Мінських угод – Єлісєєв


 Костянтин Єлісєєв
Костянтин Єлісєєв

Представник України при ЄС Костянтин Єлісєєв вніс на розгляд Євросоюзу пропозиції щодо заходів, які останній має розглянути як можливу реакцію у разі подальшого ігнорування Росією та проросійськими бойовиками Мінських домовленостей. Про це мовиться в повідомленні, опублікованому на сайті представництва України при ЄС.

У документі, запропонованому українськими дипломатами, містяться пропозиції як щодо посилення чинних, так і щодо запровадження нових обмежувальних заходів Євросоюзу проти Російської Федерації, а також можливі шляхи наочної підтримки з боку ЄС зусиль української сторони з реалізації Мінських домовленостей.

«У цьому зв’язку, крім налагодження співробітництва з Супутниковим центром ЄС з метою забезпечення контролю над ситуацією на Донбасі, внесені пропозиції щодо започаткування операції ЄС у рамках спільної оборонної та безпекової політики», – повідомляють у представництві.

За даними української сторони, зазначені пропозиції вже почали обговорювати в робочих органах Євросоюзу, зокрема політико-безпековому комітеті ЄС.

У Євросоюзі наразі не коментують ці пропозиції української сторони.

Від 15 лютого в зоні АТО мав почати діяти режим припинення вогню, що передбачають нові мінські угоди. Однак бойові дії в зоні АТО тривають.

Сьогодні президент Європейської Ради Дональд Туск повідомив, що проводить консультації з лідерами ЄС щодо подальших кроків для врегулювання ситуації в Україні.

XS
SM
MD
LG