Доступність посилання

ТОП новини

Група сенаторів США закликає посилити санкції проти Росії і надати зброю Україні


©Shutterstock
©Shutterstock

У США група сенаторів, представників обох провідних партій, закликала державного секретаря Джона Керрі посилити санкції проти Росії і надати Україні оборонну військову допомогу.

Як мовиться в листі, оприлюдненому у п’ятницю, 20 лютого, «настав час надати оборонні озброєння Україні і розглянути запровадження подальших санкцій і обмежувальних заходів, які збільшать ціну за дії (президента Росії Володимира) Путіна».

Серед таких заходів сенатори закликають розглянути можливе виключення Росії з міжнародної системи банківських розрахунків SWIFT.

Серед тих, хто підписав листа, – провідний сенатор від Демократичної партії Дік Дербін чи голова комітету у справах збройних і воєнізованих сил, сенатор від Республіканської партії Джон МакКейн.

Тим часом речник Білого дому Джош Ернест теж заявив у п’ятницю, 20 лютого, що воєнні дії підтримуваних Росією сепаратистів в Україні можуть призвести до «зростання коштів» для Росії – вираз, яким позначають санкції.

Президент США Барак Обама вже не виключав можливості надати Україні оборонні озброєння, навіть летальної дії. Нині в Білому домі триває розгляд такої можливості.

В Україні російські війська і підтримувані ними проросійські сепаратисти в частині сходу держави продовжують обстріли українських позицій, незважаючи чергові мінські домовленості від 12 лютого, які вони підписали і які передбачають припинення вогню. Зокрема, вони змусили українські війська залишити Дебальцевський плацдарм, який, за домовленостями, має залишатися під контролем України.

XS
SM
MD
LG