Доступність посилання

ТОП новини

У Херсоні вшанували пам’ять Героїв Небесної сотні: «боротьба ще не завершена»


Близько двох тисяч мешканців Херсона взяли участь в урочистостях із нагоди Дня Героїв Небесної сотні, які відбулися у центрі міста, на площі Свободи.

Майданівці наголошували на тому, що їхня боротьба ще остаточно не завершена, бо ще не переможена корупція та багато інших рудиментів часів Кучми та Януковича.

Перед херсонцями виступили представники влади і учасники подій, які відбулися на початку минулого року.

Херсонці, які брали участь у київському Євромайдані, та учасники херсонського Майдану наголосили на тому, що думка про те, нібито події на Майдані спровокували теперішню війну на сході України, – хибна та шкідлива.

«Ще до подій на Майдані ми повідомляли в СБУ, що члени медведчуківського так званого «Українського вибору» намагалися переконувати людей, що «Таврійський край» міг би існувати окремо від України. Розділити нашу країну – давня мрія Кремля. А після Майдану, коли остаточно стало зрозуміло, що Україна Москві «не по зубах», Росія вирішила прискорити події», – сказала учасниця київського та херсонського Майданів Валентина Крицак.

У п’ятницю, 20 лютого, в Україні вшановують пам’ять Героїв Небесної сотні. Цей день, за указом президента, відзначатимуть цього дня щороку.

У лютому 2014 року під час сутичок протестувальників із силовиками в центрі Києва загинули понад сто осіб, сотні були поранені, найбільше з них – 20 лютого. Більшість людей загинули від куль снайперів. Згодом загиблих учасників акцій протесту почали називати Небесною сотнею.

XS
SM
MD
LG