Доступність посилання

ТОП новини

133 звільнені з полону військові прибули до Харкова – ОДА


Полонені сепаратисти, яких українські військові захопили біля Донецького аеропорту (ілюстраційне фото)
Полонені сепаратисти, яких українські військові захопили біля Донецького аеропорту (ілюстраційне фото)

До Харкова прибули 133 українські військовослужбовці, які напередодні ввечері були звільнені з полону бойовиків, повідомляє прес-служба Харківської облдержадміністрації.

«Сьогодні, 22 лютого, о 5.00 до Харкова прибули 133 українські військовослужбовці, які напередодні ввечері були звільнені з полону бойовиків на сході України. За дорученням президента України керівництво Харківської обласної державної адміністрації зустріло звільнених з полону військовослужбовців та надало їм всебічну допомогу. Українських солдатів нагодували і розмістили на нічліг. Психологічний стан бійців оцінюється як нормальний», – зазначають у Харківській ОДА.

Тим часом радник голови СБУ Маркіян Лубківський опублікував список усіх 139 військовослужбовців, яких у суботу ввечері було звільнено з полону.

«Хочу усіх запевнити, що Служба безпеки України й надалі шукатиме усіх, хто пропав в вирі війни, опинився в полоні, потребує допомоги», – написав Лубківський на своїй сторінці у Facebook.

Бойовики повідомляють, що під час суботнього обміну полоненими було звільнено 52 сепаратисти.

«Під Луганськом напередодні відбувся один з наймасштабніших обмінів полоненими між «ополченцями» Донбасу та українськими військовими. Українській стороні було передано 139 полонених, «ополченцям» 0 52. В цілому цей етап пройшов за формулою «всіх на всіх». Операція з українського боку була організована лідером руху «Український вибір» Віктором Медведчуком. З боку «ДНР» операцією керувала уповноважений з прав людини республіки Дар'я Морозова», – мовиться у повідомленні на сайті сепаратистів «Новороссия».

Звільнення полонених було однією з вимог, досягнутих «нормандською четвіркою» під час переговорів у Мінську 12 лютого.

XS
SM
MD
LG