Доступність посилання

ТОП новини

ОБСЄ чекає доказів про відведення важкого озброєння на Донбасі


Машина Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні (ілюстраційне фото)
Машина Спеціальної моніторингової місії ОБСЄ в Україні (ілюстраційне фото)

ОБСЄ очікує від усіх сторін протистояння на Донбасі надання доказів про відведення важкого озброєння, заявляє голова спеціальної моніторингової місії в Україні Ертугрул Апакан.

«Мені відомо про декілька звітів, в яких зазначено, що процес відведення важкого озброєння, який був узгоджений сторонами в Мінську, незабаром має розпочатися. З метою підтвердження відведення, щоб стверджувати, що дійсно проводиться відведення конкретного озброєння і воно залишається відведеним, СММ ОБСЄ повинна знати, яким важким озброєнням володіють сторони, де це озброєння перебуває зараз, і де воно буде сконцентровано», – зазначив Апакан.

Керівник української групи військових у спільному координаційному центрі з контролю за припиненням вогню Петро Канонік повідомив в інтев’ю «Українській правді», що лідер угруповання «ДНР» Олександр Захарченко узгодив документи по відведенню важкого озброєння.

«Представник Росії у спільному центрі Олександр Лєнцов підписав у Захарченка, а перед цим у Плотницького (лідер угруповання «ЛНР») документи щодо відведення важких озброєнь. Час «Ч» настає 22 лютого», – наголосив Канонік.

Відведення важкого озброєння від лінії зіткнення на Донбасі передбачено мінськими домовленостями.

XS
SM
MD
LG