Доступність посилання

ТОП новини

Теракт у неділю планувався й в Одесі, його вдалося попередити – СБУ


Маркіян Лубківський
Маркіян Лубківський

СБУ вдалося попередити вибух, який планувався у ніч на 22 лютого в Одесі. Про це у своєму «Фейсбуці» повідомив радник голови СБУ Маркіян Лубківський.

«У ніч із 21 на 22 лютого біля однієї з популярних одеських кав'ярень СБУ було своєчасно виявлено потужний саморобний вибуховий пристрій (тротилова шашка, електричний детонатор з дротами у вигляді батарейки типу «крона», годинниковий механізм у вигляді будильника та полімерна ємність об’ємом близько 5 літрів із невстановленою сумішшю), який був закладений у поліетиленовий пакет біля входу у кафе», – зазначив Лубківський.

Виявлений пристрій знешкодили. «Таким чином, спільними діями правоохоронців попереджено скоєння терористичного акту, який міг спричинити велику кількість людських жертв, дестабілізувати ситуацію в місті. Оперативні та слідчі дії з пошуку злочинців тривають», – додав радник голови СБУ.

22 лютого у Харкові під час Маршу гідності стався вибух, унаслідок якого загинуло 2 людей, 11 поранені, з яких 4 – у важкому стані. Напад розслідують за статтею про теракт.

XS
SM
MD
LG