Доступність посилання

ТОП новини

Участь Росії у мінському процесі є цинічною – Гаммонд


Міністр закордонних справ Британії Філіп Гаммонд
Міністр закордонних справ Британії Філіп Гаммонд

Міністр закордонних справ Британії Філіп Гаммонд висловлює скептицизм щодо бажання Росії виконувати мінські домовленості.

«Можу сказати з досвіду останніх 10 чи 12 днів, що участь Росії у мінському процесі виглядає швидше цинічною, виглядає, що це домовленість на папері, яка негайно порушується», – сказав Гаммонд у понеділок, 23 лютого, в Естонії, під час спільної прес-конференції з естонським міністром закордонних справ Кейт Пентус-Розіманнус.

Керівник естонського дипломатичного відомства, своєю чергою, заявила, що ЄС мусить запровадити додаткові обмежувальні заходи проти Росії, якщо ситуація на Донбасі не зміниться.

«Зрозуміло, що невід’ємною передумовою для політичного рішення є дотримання режиму припинення вогню і негайне відведення важкого озброєння, як передбачено мінськими домовленостями. Якщо ж ситуація, яку ми бачимо упродовж кількох останніх днів на Донбасі продовжуватиметься, ЄС мусить застосувати додаткові заходи проти Росії», – зазначила Пентус-Розіманнус.

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини та Росії домовились про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого, однак обстріли на Донбасі не припиняються. Українські військові та проросійські сепаратисти звинувачують одне одного в порушенні режиму припинення вогню.

XS
SM
MD
LG