Доступність посилання

ТОП новини

Для військової співпраці між Україною та Польщею немає перешкод – Копач


Прем’єр-міністр Польщі Ева Копач
Прем’єр-міністр Польщі Ева Копач

Для співпраці польської та української оборонної промисловості нема перешкод, вважає прем’єр-міністр Польщі Ева Копач.

«Нічого не стоїть на перешкоді, щоб оборонна промисловість України та Польщі тісно між собою співпрацювали», – сказала Копач у понеділок, 23 лютого, під час прес-конференції у Кельце.

Польський прем’єр вважає результати мінських домовленостей «дуже крихкими».

«На останньому засіданні Ради Європи я була однією з небагатьох, хто закликав до того, щоб Єврокомісія підготувала економічні санкції на випадок, якщо домовленості не будуть реалізовані», – зазначила Ева Копач.

За її словами, Москва прагне ослабити єдність Євросоюзу. Копач нагадала, що кілька днів тому Росія заборонила імпорт польських сирів та сирних виробів. Разом з тим, каже польський прем’єр, у Москві планують скасувати ембарго на постачання сільськосгосподарської продукції з деяких держав ЄС. «Підморгування до інших європейських країн спричиняє роз’єднання Євросоюзу у цій сфері», – наголосила Єва Копач.

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини та Росії домовились про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого, однак обстріли на Донбасі не припиняються. Українські військові та проросійські сепаратисти звинувачують одне одного в порушенні режиму припинення вогню.

XS
SM
MD
LG