Доступність посилання

ТОП новини

Папу Франциска запросили до України


Папа Римський Франциск
Папа Римський Франциск

Папа Римський Франциск отримав запрошення від українських католиків і православних відвідати Україну найближчим часом. Про це повідомив сьогодні у Ватикані глава Української греко-католицької церкви Святослав Шевчук.

«Ми свідомі того, що хочемо забагато, але це був би пророчий жест», – зазначив Святослав.

Щодо дипломатичних зусиль Ватикана для подолання кризи в Україні, то чільник УГКЦ чекає від понтифіка конкретних кроків найближчим часом.

«Я добре знаю святішого отця ще з часів служби у Буенос-Айресі, він людина діла, говорить мало, але справи робить. Я маю надію, що незабаром станемо свідками його конкретних дій», − сказав Святослав Шевчук, відповідаючи на запитання Радіо Свобода.

За його словами, наразі між УГКЦ та представниками Московського патріархату немає співпраці, щоб зарадити конфлікту. Святослав Шевчук наголошує, що за нинішніх умов дуже складно співпрацювати із представниками Московського патріархату, бо він став потужним інструментом в інформаційній війні Росії проти України.

Глава УГКЦ каже, що особисто звернувся до понтифіка, щоб той закликав світову спільноту допомогти українцям упоратися з гуманітарною катастрофою в країні.

Очільник УГКЦ Святослав Шевчук разом з єпископами зустрічався минулого тижня з Папою у рамках візиту до Ватикану «До Апостольських порогів», який тривав 16-21 лютого.

XS
SM
MD
LG