Доступність посилання

ТОП новини

Росія повинна визнати себе учасницею конфлікту на Донбасі – Брок


Ельмар Брок
Ельмар Брок

Мінські домовленості можуть спрацювати лише за умови, коли Росія визнає себе стороною конфлікту на Донбасі, вважає голова комітету закордонних справ Європарламенту Ельмар Брок.

Виступаючи сьогодні на засіданні парламентського комітету, присвяченого відносинам між Російською Федерацією та Європейським союзом, Брок заявив, що європарламентарі не спостерігають виконання нових мінських домовленостей.

«Не бачимо їх втілення, зокрема, з огляду на бойові дії, що були розгорнуті проти Дебальцева, яке є важливим залізничним вузлом», – заявляє Брок.

«Є одне, що повинно бути чітко зрозуміле: домовленості можуть спрацювати тільки за умови, що Росія визнає себе учасницею конфлікту. Росія брала участь у Мінську, тож повинна взяти на себе відповідальність у вирішення цього конфлікту як його сторона, а не як спостережниця чи посередник», – додав він.

Саме це є найважливішим для досягнення будь-яких позитивних результатів у врегулюванні конфлікту в Україні, резюмує голова комітету закордонних справ Європейського парламенту.

Росія постійно заперечує, що бере участь у конфлікті на сході України, і не визнає всіх доказів, які мають в Україні й на Заході щодо присутності на Донбасі регулярних російських військ. Крім того, Росія вже стверджує, що не зв’язана ніякими зобов’язаннями за мінськими домовленостями, бо, мовляв, є лише їхнім «гарантом», але не учасником.

XS
SM
MD
LG