Доступність посилання

ТОП новини

ООН пропонує план гуманітарної допомоги Україні на 316 мільйонів доларів


Місто Артемівськ Донецької області, 15 лютого 2015 року
Місто Артемівськ Донецької області, 15 лютого 2015 року

Гуманітарна місія Організації Об’єднаних Націй презентувала план допомоги 3,2 мільйонам осіб, які постраждали внаслідок військових дій на сході України.

Загалом, за словами координатора місії Ніла Вокера, планується зібрати від потенційних фінансових донорів близько 316 мільйонів доларів, перші 50 мільйонів вдалось зібрати майже відразу.

«Сьогодні тільки перший день презентації програми. Ми чули від Великобританії, Євросоюзу, Данії запевнення, що вони нададуть близько 15% від загальної суми. Ми оптимістично налаштовані, тому що протягом декількох тижнів міжнародне співтовариство продовжує відповідати на наші запити, і ми зможемо отримати заплановану суму», – сказав Вокер.

Він додає, що наразі в Україні налічуються близько п’яти мільйонів людей, які потребують гуманітарної допомоги, а «найбільш уразливими є жінки, діти, люди похилого віку, інваліди».

Координатор місії Ніл Вокер акцентував увагу на тому, що мова йде про допомогу саме цивільному населенню.

Від квітня минулого року на території Луганської та Донецької областей проводиться антитерористична операція. Частину цих областей контролюють проросійські бойовики.

XS
SM
MD
LG