Доступність посилання

ТОП новини

Франція: Росію чекають нові санкції у разі атаки на Маріуполь


Лоран Фабіус
Лоран Фабіус

Росію чекають нові санкції з боку Євросоюзу в разі нападу проросійських бойовиків на Маріуполь, заявив міністр закордонних справ Франції Лоран Фабіус, повідомляє France Info.

«Ми дали зрозуміти Росії: якщо сепаратисти будуть атакувати Маріуполь, ситуація, у тому числі в питанні санкцій, докорінно зміниться», – сказав Фабіус.

За його словами, поки що «режим припинення вогню в основному дотримується».

Голова МЗС Франції також дав зрозуміти, що Франція не буде надсилати в Україну своїх військових експертів, як це планує зробити Великобританія.

«Британці, які не є частиною дискусій, налаштовані надзвичайно жорстко. Ми теж тримаємося твердої лінії, але все ж виступаємо за деескалацію», – заявив Фабіус.

24 лютого міністр закордонних справ Німеччини Франк-Вальтер Штайнмаєр заявив: якщо сепаратисти нападуть на Маріуполь, це означатиме «нову ситуацію».

Голова МЗС Німеччини наголосив також, що не бачить альтернативи для вирішення конфлікту на Донбасі, окрім переговорів.

24 лютого у Парижі міністри закордонних справ «нормандської четвірки» не змогли домовитися про спільну позицію щодо подій у Дебальцеві.

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини та Росії домовились про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого, однак ухвалені в Мінську чергові домовленості про чергове припинення вогню постійно порушуються, в чому сторони конфлікту звинувачують одна одну.

XS
SM
MD
LG