Доступність посилання

ТОП новини

До Івано-Франківська повернулися військові з Дебальцева


До Івано-Франківська повернулися військові з Дебальцева
Будь ласка, зачекайте

No media source currently available

0:00 0:02:17 0:00

В Івано-Франківську урочисто зустріли бійців 128-ї гірсько-піхотної бригади, які повернулися з Дебальцева.

Понад тисяча людей – рідні, знайомі, представники обласної й міської влади зібралися перед приміщенням обласної держадміністрації, куди приїхали два автобуси з вояками. Як повідомляє кореспондент Радіо Свобода, їх зустрічали квітами, оплесками і скандуванням «Герої».

Хвилиною мовчання під час короткого мітингу вшанували загиблих. Тим, хто повернувся, голова обласної ради Василь Скрипничук висловив велику вдячність «за ратний бойовий подвиг, за те, що показали усьому світові, що Україна є, що Україна буде і що Україна непереможна».

Росіянин Олександр Волков зустрічав свого сина Миколу, репортера однієї з місцевих газет, який зараз служить і для нього це вже друга ротація. Батько радіє, що син повернувся живий, хоча розуміє, що телефоном не все розповідав рідним.

На ротацію до Івано-Франківська повернулися понад сто військових. Попереду у військових 18-денна відпустка.

Українські військові почали виходити з Дебальцева 18 лютого. Проросійські сепаратисти і війська Росії продовжували наступ на це місто на Донеччині всупереч мінським домовленостям про перемир’я від 12 лютого.

Міністр оборони України Степана Полторак повідомив, що з Дебальцева вдалося вивести 2 тисячі 130 людей, у полон до бойовиків потрапили 112 бійців.

XS
SM
MD
LG