Доступність посилання

ТОП новини

Із березня Британія надаватиме Україні військову допомогу – Фаллон


Міністр оборони Британії Майкл Фаллон
Міністр оборони Британії Майкл Фаллон

Британія надасть Україні додаткову нелетальну допомогу, заявив міністр оборони Великої Британії Майкл Фаллон.

«Ми надамо Україні додаткову нелетальну підтримку, направлячи наших консультантів і команди для проведення короткотермінових навчань. Цього просив український уряд для допомоги розвитку їхньої армії, щоб зменшити кількість фатальних випадків», – зазначив Фаллон у середу, 25 лютого, під час виступу у нижній палаті парламенту у Лондоні.

За словами міністра оборони Британії, ця допомога надаватиметься з середини березня. Він наголосив також, що про надання Україні зброї летальної дії наразі не йдеться.

«Ми постачаємо нелетальну допомогу», – наголосив Майкл Фаллон.

Учора, 24 лютого, британський прем’єр-міністр Дейвід Камерон повідомив, що Британія розпочне спільну піхотну програму з Україною, а британські силовики надаватимуть консультації українським.

12 лютого лідери України, Франції, Німеччини та Росії домовились про припинення вогню на Донбасі від 15 лютого, однак ухвалені в Мінську чергові домовленості про чергове припинення вогню постійно порушуються. Зокрема, проросійські сепаратисти і війська Росії продовжили наступ на місто Дебальцеве на Донеччині і змусили до відступу українські війська, які дотримувалися режиму припинення вогню і не могли дати повноцінної відсічі. Тим часом сепаратисти звинувачують у таких порушеннях українську сторону. Росія при цьому стверджує, що не зв’язана ніякими зобов’язаннями за Мінськими домовленостями, бо, мовляв, є лише їхнім «гарантом», але не учасником.

Україна і Захід звинувачують Росію у підтримці проросійських сепаратистів на Донбасі. У свою чергу Москва будь-які звинувачення відкидає. Росія лише зазначає, що на Донбасі можуть бути російські «добровольці».

XS
SM
MD
LG